Tervisejuhile kohane on kõiki klassikalisi retseptide kohandada energiavaesemaks, kuid samas toitaineterikkamaks - eelkõige valge suhkru- ja nisuvabaks.
Üle kogu maailma on jõuluajal kombeks küpsetada piparkooke, nii ka tervisejuhtidel, kuid ikka ilma valge suhkruta ning ilma nisujahuta. Isiklikust eelistusest ka ilma glasuurita, kuigi usun, et soovi korral annaks ka ehk sedagi kohandada "paremaks." Alljärgnevalt kirjutan enda leiutatud piparkookide retpseti, kogused on umbkaudsed (minu suur viga on see, et mul pole harjumuseks kaaluda koostisosi välja, kuid püüan end uuel aastal selles osas parandada). Piparkoogi taigen: 1 muna 100 g mett 50 g kookosrasva 200 g jahu (kasutasin rukkimannat ja mandlijahu pooleks) piparkoogimaitseainet kaneeli roosat soola musta pipart küpsetuspulber (0,5-1 tl) Valmistamine: Sulata kuumaveevannil mesi. Sulata ka kookosrasv (sulatasin neid koos). Klopi eraldi kausis üks muna lahti. Oota kuni mesi ja kookosrasv enam-vähem toatemperatuurile jahtuvad. Sega omavahel kuivained: jahud, maitseained. Sega kõik ühtlaseks massiks. Vooli käte vahel ümarad pätsikesed. Käesolevat taigent minul ei õnnestunud tainarulliga rullida. Küpseta ahjus seni kuni hakkavad pruunikaks minema või umbes 25 min.
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|