Hei, mina jälle siin! :)
Tänases postituses soovin Teiega jagada üht vägagi tervislikku ja head kaeraküpsiste retsepti. Mis need küpsised tervislikumaks teeb kui mõned teised küpsised? Eks ikka see, et nendes ei ole grammigi lisatud suhkruid, need on jahuvabad ja oma toitainelise väärtuse poolest nii toitaineterikkad, kui ühtedel küpsistel võimalik olla on. Nii, nüüd aga retsepti juurde. Vaja läheb: 2 muna (soovitavalt mahemune) 1 suur supilusikatäis neitsioliivõli 2 küpset banaani näpuotsaga soola (kasutasin Himaalaja roosat soola) 50 g rosinaid 100 g täistera kaerahelbeid 80 g kiirkaerahelbeid maitse järgi kaneeli Valmistamine: tükelda banaan blendrisse, lisa juurde oliiviõli ja munad ning sega kogu segu ühtlaseks massiks. Vala see suuremasse kaussi ning lisa kõik kuivained ning rosinad. Sega kõik läbi ja lase toatemperatuuril u 15-20 min tõmmata (muutub tihkemaks). Seejärel vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ning võta teelusika suurused väikesed kuhjad ning pane ahjuplaadile. Kui kõik kuhjad on plaadile pandud, siis võta kahvel ja silu kuhjad madalamaks ning korrapärasemaks. Seejärel aseta küpsised ahju 180 kraadi juurde küpsema, umbes 30 minutiks. Oleneb ahjust, valmis on küpsised siis kui hakkavad pruunikaks minema. Serveeri vahepalaks või magustoiduks ja eriti hästi maitsevad kohvi juurde, kuid lastele kindlasti meeldivad piimaga (vähemalt minu omale:)). Need on kiiresti tehtavad ja lihtsate koostisainetega küpsised, seega saab ruttu valmis teha kui on oodata külalisi või soov endal maiustada. NB! Kes soovib magusamaid, siis lisa retseptile lisaks mõnd magustajat (näiteks mett). Ilusat nädalat soovides, Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|