Meestekuu raames novembris kõik teenused meestele -25%
![]() Meie peres süüakse sealiha väga harva. Mitte selle tõttu, et me pm sealiha ei tahaks tarbida, vaid kuidagi nii lihtsalt on välja kujunenud (tõenäoliselt selle tõttu, et minu isiklik maitseeelistus eelistab kanaliha erinevatest lihadest kõige enam). Kuna ma endale hetkel nädalatoite ette ei valmista, aga Olevile küll, siis iga kord teha kanahakklihast midagi (praadida toidule sisse, valmistada kotlette, teha pikka poissi jne), siis see on igav ja üksluine. Kanaliha vaheldub siis iganädalaselt veisehakklihaga. Seekord tegin seahakklihast kotletikesed talle teraviljale ja köögiviljadele lisaks karpi kaasa. Sealiha ei ole ma ostnud ka seetõttu väga tihti, sest mina pole meie poelettidel veel heade makrodega (loe valkude ja rasvade tasakaal) toodet leidnud, kuid nüüd on juba mõnda aega müügil väherasvane seahakkliha, millest ka käesolevad kotletid on valmistatud. Kotletikeste jaoks läks vaja: 300 g väherasvast (7%) seahakkliha 1 muna 70 g riivitud suvikõrvitsat 1 suur sibul maitsestamiseks soola ja pipart Valmistamine: sega kausis muna ja hakkliha omavahel. Haki peeneks sibul ja riivi suvikõrvits. Sega lihale juurde. Maitsesta maitseainetega. Ei ole vaja lisada grammigi jahu ega vanal ajal kombeks saanud saia taigna sisse. Kõik seisab kenasti koos ilma teraviljata. Ka paneerida ei ole vaja (kuigi kõlab väga hästi, kui paneerida kotlette rukkijahus näiteks:)) Kuumuta pannil oliiviõli ning vooli peopesal väikesed kotletikesed ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Järgmine postituses kirjutan järgmisest makrotoitainest, milleks on rasvad... Ilusat päeva! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
November 2023
|