Mida aeg edasi, seda vähem minu pere liha tarbib. Mitte, et liha söömises midagi halba oleks - Ei! aga mina valin pigem taimse ja seda väga mitmel põhjusel. Põhjustest ma hetkel selles postituses kirjutama ei hakka, aga ehk kunagi hiljem. Teisipäevad on üles kutsutud kui "taimsed teisipäevad" ning selle valguses jagan Teiega üht toitaineterikast, maitsavt ja peaaegu taimset (väikese mööndusega) burgeri retsepti. Vaja läheb (ühe burgeri kohta): 1 kahe poolega vabalt valitud koorikleib (mina kasutasin Rehe leiba) hummust (soovituslikult kodus valmistatud) 1 vegan burgeri kotletti (pilt on manuses ning toitaineline väärtus on retsepti lõpus) leitav Maximast hapukurki kergelt praetud punasest sibulast rõngaid 1-2 viilu lahjat juustu Lisandiks: kaalika"friikad", värske kurgi viilud, hummus Valmistamine: Rõsti leivad rösteris kergelt soojaks ning krõbedamaks. Määri leibadele hummust peale. Lõika kurgid pikkupidi viiludeks ning lisa burgerileivale. Pruunista kergelt kotletid pannil ning koos sellega pruunista kergelt sibul. Lisa leibadele vahele ning lisa ka juustuviilud. Kui soovid 100% taimset, jäta juust ära või kasuta vegan juustu. Mina kasutasin tavalist juustu eelkõige seetõttu, et toidukorras oleks piisavalt täisväärtuslikku valku ning piimast valminud juust lihtsalt maitseb väga! :) Lisandiks valmista eelnevalt kaalika "friikad". Lõigu kaalikas friikartulikujulisteks tükkideks, maitsesta oliiviõli ja vähese kartulimaitsainega. Küpseta ahjus umbes 30-40 min 180 kraadi juures (seni kuni on "valmis"moega). Serveeri koos värkse kurgi ja hummusega burgeri kõrvale. Serveeri ning naudi üht igati maitsvat ning toitaineterikast einet, mis on 100% tervislikum ja parem alternatiiv tavalisele kiirtoiduketi burgerile ning sealsetele rasvast nõrguvatele friikatele. Burgeri kotleti (100g) toitaineline väärtus: 112 kcal 3,5g rasva 5,4 g sv 11,5 valku Ikka päikest soovides! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|