Ühel päeval tööl, mu armas kolleeg ja hea sõbranna, oli nii lahke ja tõi mulle eelmisel päeval tema enda küpsetatud banaanikeeksi proovida. No ja võib öelda, et sellest on saanud minu vaieldamatu lemmik. Tekstuur on kohev ja mõnus, maitse on keeksile kohaselt hea ja valmib ka väga kerge vaevaga. Kõigele lisaks sööksid seda isegi veganid! :) Keeksi algne retsept pärineb kuskilt kellegi viienda käest, aga mina, nagu ikka, kohandasin retsepti endale sobilikumaks. Vaja läheb: 2-3 küpset banaani (ise panin 2 banaani) 100 g jahu (mina kasutasin 50 g kookosjahu ja 50 g tatrajahu) 1 spl kookosrasva 1 klaas taimset piima (mina kasutasin kookosjooki) 1 tl soodat näpuotsaga soola 1 tl küpsetuspulbrit maitseks kaneeli Valmistamine: püreesta banaanid kookosrasvaga, lisa taimne piim, sega ühtlaseks massiks. Lisa jahu(d), maitseained. Kui segu on ühtlane, siis vala see küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (leivavormi). Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 45 min või seni kuni hambatikk tuleb puhtalt keeksi seest välja. Lase jahtuda ja naudi! Tegemist on üsna energiatiheda küpsetisega, nii et naudi vastutustundlikult! :) Ilusat nädalat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|