Kuna on tulemas kevadpühad, siis sel ajal ikka inimestel on kombeks süüa kohupiimast valmistatud maiustusi. Eelkõige on selleks Pasha, mis kahjuks on natuke liiga rammus minu jaoks ning siit tulebki palju, palju figuurisõbralikum kohupiimakook, mis on kergem, valgurikkam ja mis peamine, seda saab ilma süümepiinadeta rohkem süüa ka kui Pashat! :) Koogi jaoks läheb vaja: 3 muna 2 pakki lahjat maitsestamata kohupiima (kohupiimaklots) (sobib hästi asendada ka 5% kohupiimaga) 1 suur tops 4% Kreeka jogurtit 1/2 klaasi piima poole sidruni mahl 50 g täisterakaerahelbeid 50 g kuivatatud jõhvikaid maitsestamiseks näpuotsaga soola ja magustajaks suhkruasendaja (ise kasutasin Hyxolit) 1 tl vaniljesuhkrut 50 g purustatud mandleid või mandlilaaste Valmistamine: vahusta munad, sega vahustatud munadele kohupiimad ja Kreeka jogurt. Lisa sidrunimahl poole sidruni seest. Lisa vaniljesuhkur, sool ja magustaja, jõhvikad ning kaerahelbed. Sega kõik ühtlaseks. Vala küpsetusvormi ja raputa peale mandlid või mandlilaastud. Küpseta ahjus seni, kuni kook hakkab pruuniks minema. Ise kella ei vaadanud, aga umbes tunnike. Kogu koogi toitaineline väärtus: 1440 kcal 110 g sv 64,7 g rasva 111 g valku Miks koormata oma kõhtu raske toiduga, kui saame seda asendada lahjemate versioonidega, mis ei jäägi maitse poolest tugevamatele alla! :) Ilusat kevade jätku kõigile! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|