Täna õhtul valmistasin ühe lihavaba ja peaaegu ka laktoosivaba õhtusöögi. Olevile oli loomne toiduallikas ka juures. Kuna ise olen suur juustusõber, siis raputasin valmistoidule peale Parmesani juustu. Aga nüüd alljärgnevalt täpsemalt mungoatoidust. Vaja läheb (portsjon kahele): 100 g mungube (eelnevalt leotatud üleöö ja siis keedetud) 2 suurt sibulat 2 küünt küüslauku 1 paprika 200 g tomatipüreed (süsivesikuid alla 4 grammi 100 grammi kohta) Lisandiks: 1/2 avokaadot, 100 g keedupeeti, riivitud Parmesani juustu. Valmistamine: Leota ja keeda mungoad. Pruunista pannil sibulad (oliiviõli või kookosrasvaga), küüslauk, paprika. Lisa pannile mungoad ja tomatipüree. Lase kergelt keema ja maitsesta meelepäraste maitseainetega (mina kasutasin Mehhiko vürtsisegu ja meresoola). Serveeri lisandiga. Toitaineline väärtus ka ühe portsjoni kohta: 422 kcal 52 g sv 19 grasva 17,7g valku Mungoad on taimedest suure valgu sisaldusega. Mungube sobib hästi asendada läätsedega. Taimne toit on hea ja tervislik, kuid ennem kui hakata loomseid toiduaineid vältima ning oma menüüst eemaldada "mingil" põhjusel, siis peab end väga palju eelnevalt harima, et igapäevase toiduga kõik vajalikud makrotoitained keha kätte saab ning kindlasti jälgima ka toidust saadavaid vitamiine ja mineraalaineid. Vastasel juhul kui seda ei tehta, tekivad kehal puudujäägid, mis löövad välja terviseprobleemidena, erinevate isudega võitlemisega ning alatoitumisest tulenevate kaaluprobleemidega. Probleemid võivad ilmneda alles mõne aja pärast, mitte üleöö... Toituge mitmekülgselt ja teadlikult! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|